23 Şubat 2010 Salı

Kartepe'de Kültür Müzesi


Kartepe Kültür Müzesi oluşturmak amacıyla ilk temel taş olarak halkın katılımı ile ellerinde bulunan materyalleri toplamaya başladı.

Av.Hülya San Şener'in başkanlığını yaptığı Kartepe Kent Konseyi, ilçenin tarihine sahip çıkma adına başlatılan hareketin ilk adımlarını atma adına Kartepelilerin desteğine başvurdu. Kartepe Kültür Müzesi oluştumak için kollarını sıvayan Kartepe Kent Konseyi bu yönde çalışma yapması için Kültür ve Tarihi Dokuları Koruma Çalışma Grubu ile Turizm Çalışma Grubu harekete geçti. Grup sorumluları Sadık İskender ve Yalçın Öçbe önderliğinde yürütülen çalışma çerçevesinde Kartepe halkından da ellerindeki tarihi değer taşıyan, ev gereçleri, aletler, giysi v.b. materyallerle müzeyi birlikte oluşturmak isteniyor.

Anılar yol olmasın, paylaşılsın, geleceğe aktarılsın düşüncesinden hareket eden Kartepe Kent Konseyi Kültür ve Tarihi Dokuları Koruma Çalışma Grubu ile Turizm Çalışma Grubu temsilcileri irtibat için Kartepe Kent Konseyi Genel Sekreterliği'nin eski Derbent Belediye Hizmet Binası'ndaki bürosundan veya 353 45 63-353 47 17 nolu telefon ile irtibata geçmelerini istemekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder