23 Şubat 2010 Salı

Sanat Kurumu, Devlet Tiyatroları'nı Ödüle Boğdu

Sanat Kurumu'nun 2008-2009 Sezonu için 16 dalda verdiği Geleneksel Tiyatro Ödülleri'nden 10'u Devlet Tiyatroları'nın oldu. Sanat Kurumu "Hizmet Ödülü"ne de Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin değer görüldü.
Snat Kurumu tarafından her yıl verilen, Tiyatro Geleneksel Ödülleri'nin bu yılki sahipleri belli oldu. Toplam 16 dalda verilen ödüllerin 10'unu Devlet Tiyatroları elde etti. Buna göre, En İyi Kadın Oyuncu "Sokrates'in Son Gecesi" ile Melek Baykal, "Fosforlu Cevriye" ile Nermin Uğur, Övgüye Değer Kadın Oyuncu "Eşik" ile Deniz Gökçe Kayhan, En İyi Erkek Oyuncu "Galilei'nin Yaşamı" ile Tamer Levent, En İyi Sahne Tasarımı "Fırtına" ile Elena Ivanova, En İyi Giysi Tasarımı "Genç Osman" ile Gülümser Erigür, En İyi Işık Tasarımı "Fırtına" ve "Genç Osman" ile Şükrü Kırımoğlu, En İyi Sahne Müziği "Fosforlu Cevriye" ile Attila Özdemiroğlu, En İyi Hareket Tasarımı ve Dans Düzeni "Fosforlu Cevriye" ile Özden Aktürk, Yayın ve Tanıtım Tasarım Ödülü de Gökhan Yolcu'nun oldu.

evlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise başarılı çalışmalarından dolayı "Sanat Kurumu Hizmet Ödülü"ne değer görüldü.

Ödüller sahiplerine Sanat Kurumu tarafından 1 Mart 2010 Pazartesi saat 19.30'da Küçük Tiyatro'da düzenlenecek törenle verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder