27 Şubat 2010 Cumartesi

Sezonun Sürpriz Filmi 5 Mart'ta Sinemalarda

Yapımcılığını ANSE'nin gerçekleştirdiği Komedi-Dram türündeki sezonun sürpriz filmi "Eşrefpaşalılar" 5 Mart 2010'da vizyona giriyor.

Yapımcılığını M.Yusuf Kulaksız'ın üstlendiği, senaryosunu Burak Tarık'ın yazdığı Eşrefpaşalılar filminin yönetmeni Hüdaverdi Yavuz. Filmde sinema ve tiyatro dünyasından çok sayıda isim oynuyor. Sinan Taymin Albayrak, Turgay Tanülkü, Burak Tarık, Hüseyin Soysalan, Sermin Hürmeriç, Deniz Özpınar, Savaş Bayındır, Ali Yaylı, Serkan Öztürk, Ömer Pekin, Sibel Öztürk, Fırat Paşayiğit ve Vural Arısoy filmin kadrosunda yer alan isimler.

Filmin Görüntü Yönetmenliğini Rico, Sanat Yönetmenliğini Ege Dora, müziklerini ise ünlü müzisyen Yücel Arzen yaptı. Post Prodüksiyonu DigiFlame'de gerçekleşen filmin dağıtımını ise Medyavizyon yapıyor.

Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşen filmin diğer sponsorları; Royal Halı, T-Tech, Bankasya, Koray Mağazaları ve Maltepe Yayınları. 100 kopya ile tüm Türkiye'de sinema salonlarında olacak filmin biletleri MyBilet satış kanallarında ve web sayfasından online olarak satılacak.

ANSE'nin aslında tiyatro oyunlarından biri olan Eşrefpaşalılar sahnelerden sinema perdesine geçiyor. 3 yıl boyunca tüm Türkiye'de turneye çıkan ve 400 binden fazla kişinin izlediği oyun çok beğeniliyor. Bir yandan turnelerine devam eden oyunu sevenleri sinemada merakla bekliyor. Filmin fragmanının Daily Motion'da tıklanma sayısı kısa sürede 100 Bine yaklaştı. Google Analytics Raporlarına göre ise filmin yalnızca Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde merakla beklendiği anlaşılıyor. Almanya'dan ABD'ye, Fransa'dan İngiltere'ye, Kanada'dan Belçika'ya Eşrefpaşalılar filmine şimdiden ilgi büyük.

Film, komedi türünde çok önemli bir model teşkil ediyor. Küfür ve argodan uzak mizah anlayışı ile daha önce tiyatroda güldürdüğü insanları, sinema perdesinde de güldüreceğinden kuşku duyulmuyor. Filmin hedefi ise her aileden en az 3 kişi! Yani Eşrefpaşalılar ailelerin çocuklarıyla rahatça gidip eğlenebileceği bir film olacak.

PRODÜKSİYON

Filmin çekimlerinin tamamı İstanbul'da gerçekleşti. Çekimler 2 Aralık'ta başladı ve 4 hafta sürdü. Çekimde kullanılan ana mekanlar; Balat, Eyüp, Ayvansaray'dı. Özellikle Balat ve Eyüp'ün caddeleri, sokakları, kahvehanesi ve evleri kullanıldı. Eyüp'deki ZalMahmutpaşa Külliyesi, Aksaray'ın gece kulüpleri, Bağdat Caddesi Nispet Bar, Cankurtaran'daki Metruk binalar ve meyhane kullanılan diğer mekanlardı. Film geçtiği mahalleler itibariyle çok sıcak bir atmosferde geçti. Mahallenin gerçek sakinleri varlıklarıyla filme renk kattılar.

Filmde 512 yardımcı oyuncu kullanıldı.

Film boyunca 3 kez yağmurlama sistemi kullanıldı. Yağmurlama sahneleri boyunca 66 ton su tüketildi.

Filmde yer alan Zeybek ve Kabadayı kapışma sahnesi için oyuncular koreograflarla özel olarak çalıştı.

Son sahnelerin çekimleri ise 30 saat sürdü.

“Charlie Parker “ nefes kesecek!


34 Yaşındaki Rusya doğumlu genç saksafoncu Dmitry Baevsky “Charlie Parker “ parçalarından oluşan repertuarı ile 4-5-6 Mart tarihlerinde Caz’ın merkezinde….
1976 Doğumlu Dmitry Baevsky müziğe once piyano ile başlayıp daha sonar 1991 yılında Mussorgsky Konservatuarın da Rusyanın efsanevi caz saksafoncusu Gennady Golstein ile birlikte çalışmaya başlamıştır..1996 da Amerika da New School Üniversitesine 4 yıllığına ful burs ile Kabul edilene kadar Rusya da çeşitli caz festivallerinde çaldı.Üniversite yıllarında Buster Williams, Benny Powell, Joe Chambers, Arnie Lawrence ve Cecil McBee gibi müzisyenler ile birlikte çalışma fırsatı oldu.Mezun olduktan sonra New York da Cedar Walton, Jimmy Cobb, Barry Harris, Louis Hayes, John Webber, Dennis Irwin, Joe Cohn, Peter Bernstein, Harry Allen, Joe Magnarelli, Ryan Kisor gibi birçok müzisyen ile birlikte çalmaya başladı.
2005 yılında Baevsky Lineage Record’dan ilk Cd’sini çıkardı ve bu albümde Cedar Walton, Jimmy Cobb ve John Webber gibi efsane müzisyenler ile birlikte kayıtlar yaptı.
34 yaşındaki yetenekli alto saksafoncu Dmitry Baevsky kendisi gibi alto saksafoncu olan dünyanın en efsanevi caz müzisyenlerinden birisi olarak Kabul edilen Charlie Parker’ın parçalarından oluşan repertuarı ile JC’S de caz severlerin karşısında olacak…Gerçekten nefesleri kesecek bir caz şöleni yaşayacağız..
Dmitry Baevsky(Alto sax), Yves Brouqui(g), Mathias Allamane(b), Philippe Soirat(d)
Yer : İstanbul Caz Center JC’S
Kapılar açılış :19:00
Konser başlangıç : 21:30 – 00:30
Giriş ücreti :Her set Masa 20 TL, Bar 15 TL