23 Şubat 2010 Salı

İngiliz Oscar'ı "The Hurt Locker"a!


Oscar Ödülleri'nin ipucu olarak görülen ingiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi'nin (BAFTA) ödülleri sahiplerini buldu. BAFTA Ödülleri'ne bu yıl 6 dalda birden ödül kazanan "The Hurt Locker" damgasını vurdu.

ingiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi'nin (BAFTA) bu yılki ödülleri Londra'nın merkezindeki Royal Opera House'da düzenlenen törenle dağıtıldı.

Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen geceye aralarında Dustin Hoffman, Quentin Tarantino, Kate Winslet ve Audrey Tautou'nun da bulundu beyaz perdenin çok sayıda ünlü ismi katıldı. ingiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William da töreni izleyenler arasındaydı.

Avatar eli boş döndü

Beklentilerin aksine James Cameron'ın "Avatar" filmi BAFTA töreninde En iyi Prodüksiyon Tasarımı ve En iyi Görsel Efekt olmak üzere sadece iki kategoride ödül alabildi.


ırak'ta görev yapan bir bomba imha ekibini konu alan, Kathryn Bigelow'un yönetmenliğini yaptığı "The Hurt Locker" En iyi Film, En iyi Yönetmen, En Orijinal Senaryo, En iyi Montaj, Ses ve Sinematografi dallarında 6 ödül birden kazandı.

ingiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi'nde bu yıl ödüllere layık görülenler ve ödül kategorileri şöyle sıralanıyor:

En iyi Film: The Hurt Locker
En iyi Kadın Oyuncu: Carey Mulligan- An Education
En iyi Erkek Oyuncu: Colin Firth- A Single Man
En iyi Yönetmen: Kathryn Bigelow- The Hurt Locker
En iyi Yabancı Film: A Prophet
En iyi Animasyon Filmi: Up
En iyi Uyarlanmış Senaryo: Up in the Air
En iyi Prodüksiyon Tasarımı: Avatar
En iyi Görsel Efekt: Avatar
En Orijinal Senaryo: Mark Boal- The Hurt Locker
En iyi ingiliz Filmi: Fish Tank
En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Mo'nique- Precious
En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz- ınglorious Basterds
En iyi Makyaj ve Saç: The Young Victoria
En iyi Kostüm Tasarımı: The Young Victoria
En iyi Sinematografi: The Hurt Locker
En iyi Montaj: The Hurt Locker
En iyi Ses: The Hurt Locker
En iyi Müzik: Up
En iyi Kısa Animasyon: Mother of Many
En iyi Kısa Film: ı Do Air

ingiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi 1947 yılında kuruldu. Dönemin ünlü oyuncu, yönetmen ve film endüstrisi yetkilileri tarafından temeli atılan BAFTA, 2000 yılından bu yana sinema, televizyon, bilgisayar oyunu ve çocuk televizyon programcılığı gibi alanlarda ödüller dağıtıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder