9 Şubat 2010 Salı

Hayırsever Necla Aktar, Merhum Eşi Adına Ege Üniversitesi'ne Yurt Yaptırıyor

09.02.2010- Ege Üniversitesi (EÜ) Öğrenci Köyü'ne 36 odalı yurt yaptıracak olan Necla Aktar'la protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, öğrencilerin en önemli ihtiyaçlarının barınma ve beslenme olduğunu belirtti.

Hayırsever Aktar'ın İzmirlilere örnek olacağını kaydeden Yılmaz, İzmir'de 110 bin öğrenci bulunduğunu belirterek, EÜ Öğrenci Köyü'nde bin 550 kişi olduğunu, yeni blok inşaatına başlandığını ancak bunun da beklentiyi karşılamayacağını söyledi. Aktar'ın, 2000 yılında vefat eden eşi Ali Rıza Aktar adına yap-devret yöntemiyle yurt yaptıracağını vurgulayan Rektör Yılmaz, odalarının ikişer kişilik olacağını ifade etti.

Necla Aktar ise protokolün imzalanmasını, 56. evlilik yıldönümlerine denk getirdiğini söyledi. Yurtta tıp fakültesi öğrencileri için kontenjan ayrılmasını isteyen Aktar, "Aşk, saygıyla birlikte vardır ve öyle devam eder. Bu yurdu, eşime duyduğum sevgi için yaptırıyorum." dedi.

Bin 56 metrekare alan üzerine 352 metrekare olarak yaptırılacak yurt, iki katlı olacak. toplam 36 odalı ve 72 yatak kapasiteli yurtta etüt salonu, üç görüşme odası, mutfak ve televizyon adaları bulunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder