26 Şubat 2010 Cuma

Adam Adam oyunu NHKM'de


Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde Cumartesi günü Nuri Gökaşan’ın Adam Adam oyunu sahne alacak.

Nuri Gökaşan’ın yazarlığını, yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığı Adam Adam oyunu kişi ve temasını ele alarak insanın bağımsızlığı ve özgürlüğü ne kadar istese de ondan uzaklaşabileceğini anlatıyor.

Yazar, düşünür ve akademisyen Prof. Şahin Yenişehirli’nin oyunla ilgili değerlendirmesi şöyle: “Kişi ve toplum… Trajik bir yazgı… İnsanın varoluşu ne denli bağımlı. Ne denli bağımsızlığı ve özgürlüğü isteseniz de o denli uzaklaşabiliyorsunuz onlardan. Hele kendinizden uzaklaştığınızda kendinizi yakalayamıyorsunuz. Düşünen heykel sizsiniz, siz düşünen heykelsiniz! Siz de o heykel gibi yalnızsınız, sizi herkes terkediyor ama eğer siz kendinizi terk ederseniz... YIKILIŞ VE BOZULUŞ. Bütün bunlar birer gerçek fısıltı ve kendinizi ararken yabancılaşma. Sonunda yere yıkılan adam toplumun kirliliğinin ta kendisidir. Kişiliği yitirilen toplumun adamıdır; adam...”

Oyun 27 Şubat Cumartesi günü 18:30'da Ruhi Su Salonu’nda sergilenecek. Ayrıntılı bilgiyi (0216) 414 22 39 numaralı telefondan ve Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokağı), No: 7, Bahariye – İstanbul adresinden edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder