26 Şubat 2010 Cuma

2. el kısalar baş döndürecek!

Dünyada kendi alanında düzenlenen ilk ve tek festival olan, "2. El Kısa Film Festivali" Ankara Kısa Filmciler Derneği tarafından 27 Şubat-7 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
‘Elemiyoruz, Ellemiyoruz‘ sloganıyla yola çıkan ve daha önce en az bir kısa film festivalinden elenmiş filmlerin katılabildiği, ‘2. El Kısa Film Festivali bu yıl Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 4. kez sinemaseverlerle buluşacak. Son başvuru tarihi 1 Şubat 2010 olarak belirlenen festival takviminde, bu sene yine birçok yenilik kısa film yönetmenlerini ve festival katılımcılarını bekliyor olacak.
-FESTİVAL JÜRİLERİ-
2. El Jürisi, festivale gönderilen her filmin detaylı analizini yaparken, 1. El Jürisi; 2. El Jürisi’nin seçtiği 12 finalist filmi festival boyunca çözümleyerek, "Övgüye Değer Film"i seçecek. Festivalin 2. El Jürisi "Cumhur Canbazoğlu(SİYAD), Gökçe Pehlivanoğlu(Kısa Filmci), Mansoora Hassan(Birleşmiş Milletler), Murat Akser (Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi), Natali Yeres (Sanat Yönetmeni), Thomas Balkenhol (ODTÜ Gisam Öğretim Görevlisi-Kurgucu), Zeynep Ünal’dan (Altın Koza Film Festivali) oluşurken, 12 finalist film arasından ‘Övgüye Değer Film’ ve ‘Jüri Özel Övgüsü’ filmlerini seçecek olan 1 El. Jürisi ise şu isimlerden oluşuyor:
"Ali Murat Güven (Sinema Yazarı ve Tarihçisi), Bülent Özkam (Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi), Derviş Zaim (Yönetmen), Ebru Ceylan (Kısa Film Yönetmeni, Oyuncu), Prof. Dr. Feride Aksu Tanık (Kısa Film Yönetmeni, Ankara Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı), Janset (Oyuncu), Kenan Görgün (Senarist, Belçika), Nilüfer Açıkalın (Oyuncu), Selim Demirdelen (Yönetmen, Müzisyen)."
-2. EL FESTİVALDEN 1. EL FİKİRLER
2. El Kısa Film Festivali, 4. yılında yine pek çok sürprizle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Festival, "Fest-Card" uygulaması ile bu yılda tüm etkinliklerden ücretsiz faydalanma ve indirim imkânı sunuyor. "Fest-Card"la sinemaseverler festival tarihleri boyunca, Green Screening tekniğinin öğretileceği "Waag Society" atölyesine yüzde 50 indirimli, diğer festival atölyelerine, özel film gösterimlerine, ön gösterimlere, sergilere, seminerlere ise ücretsiz katılma olanağı yakalayacak. Yine Fest-Card seri numarası ile başvuran ilk 100 kişi 5 Mart’ta Ankamall Sanatolia Sahnesi’nde gerçekleşecek Suzan Kardeş konserine bilet kazanma şansı elde edecek. Yapılacak çekilişte kazanan 10 kişiye festivalin ağırladığı ünlü konuklarla akşam yemeği eşliğinde tanışma fırsatı, diğer 10 kişi de "Kapanış Kokteyl"ine katılma fırsatı kazanacak. "Fest Card", Fevzi Çakmak 1 sok. No: 16/13 Kızılay adresinde bulunan festival ofisinden ya da İmge Kitapevi’nde 10 TL karşılığı alınabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder