2 Şubat 2010 Salı

Klasik Müzik Grammy Ödüllerinde Joan Baez Süprrizi

Geçen Yıl Ali Doğramacı'nın Daveti Üzerine Erzurum Bilkent Lisesi'nde Öğrencilere Müzik Dersi Veren Viladimir Ashkenazy En İyi Orkestra -Çalgı Yorumu Dalında Grammy Kazandı.

Bu yıl klasik müzikte "En İyi Solo Çalgı" dalında Grammy Ödülü, gitarist Sharon Isbin'in, rock efsanesi Joan Baezve Marc O'Connor ile birlikte yaptığı "Journey to the New World" albümüne verildi.

Pop müzik yanında klasik, caz, new age ve dünya müziği alanındaki Grammy Ödülleri de sahiplerini buldu. Klasik müzik alanında "Yılın En İyi Albümü" ödülünü San Fransisco Senfoni Orkestrası ve ünlü şef Michael Tilson Thomas "ın kaydettiği Mahler: Symphony No. 8; Adagio From Symphony No. 10" albümü kazandı.

"En İyi Orkestra Yorumu" ödülünü Boston Senfoni Orkestrası ve James Levine, "Ravel: Daphnis Et Chloe" albümüyle alırken en iyi opera kaydı dalında ödül, Daniel Harding yönetimindeki Londra Senfoni Orkestrası'nın "Britten: Billy Budd" adlı albümüne verildi.

ERZURUM LİSESİ'NDE DERS VEREN ASHKENAZY GRAMMY KAZANDI-

En İyi Orkestra ve Solo Çalgı Yorumu" dalında ödülü, geçen yıl Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Doğramacı'nın çağrısı üzerine Erzurum'a gelip Bilkent Erzurum Lisesi öğrencilerine bir süre müzik dersi veren şef-piyanist Viladimir Ashkenazy ile Evgeny Kissin'in Philarmonia Orkestrası ile birlikte kaydettikleri "Prokofiev: Piano Concertos Nos. 2 & 3" albümü aldı.

Gitarist Sharon Isbin'in "En İyi Solo Çalgı" alanında ödül kazanan "Journey to the New World" adlı albümünde besteci John Duarte'nin "Joan Baez Süiti" yer aldı. Albümde efsanevi protest rock şarkıcısı Baez'in sesiyle eşlik ettiği klasik parçalar bulunuyor. Albümde keman ustası Marc O'Connor'un "Strings & Threads Suite" adlı yapıtı da yer alıyor.

-CAZ, NEW-AGE, DÜNYA MÜZİĞİ ÖDÜLLERİ-

En iyi çağdaş caz albümü dalında ödülü, 2008 yılında yaşamını yitiren Joe Zawinul'un Zawinul Syndicate ile birlikte gerçekleştirdiği kayıtları içeren "75" adlı albüm kazanırken, "Enstrümantal Caz Albümü" dalında ise ödül Chick Corea ve John McLaughlan Five Peace Band'ın "Five Peace Band - Live" albümüne gitti.

New-age dalında viyolonselci David Darling'in "Prayer for Compassion" albümü en iyi albüm ödülünü aldı. Dünya müziği albümü ödülünü ise Douga Mansa adlı albümüyle Malili müzisyen Mamadou Diabate kazandı. (ANKA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder