4 Şubat 2010 Perşembe

Sanatçılar "Silikozis" Hastaları için Destek Turunda

Kot Kumlama İşçisi Dayanışma Komitesi Sözcüleri, İşçilerin Sorunları Hakkında Bilgi Vermek Üzere TBMM'de Bir Dizi Temasta Bulundular.

Kot Kumlama İşçisi Dayanışma Komitesi Sözcüleri, işçilerin sorunları hakkında bilgi vermek üzere TBMM'de bir dizi temasta bulundular.

Kot Kumlama İşçisi Dayanışma Komitesi Sözcüleri Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, İclal Aydın, İlkay Akkaya, Yasemin Göksu ve Mehmet Demir TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ı ziyaret ederek silikozis hastaları ve işçilerin sosyal hakları için yardım ve destek istediler.

Komite sözcüleri yasak olduğu halde bu işi yapanların olduğu anlatıldı ve bugüne kadar silikozis hastalığından 44 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi. Şu anda da 600 kişinin silikozis hastalığından tedavi gördüğü kaydedildi. Pek çok kişinin sosyal güvencesinin olmadığı, hastalığın ilerlemesi halinde ise tedavisinin mümkün olmadığı dile getirildi. Bu hastalıktan yüzlerce kişinin de ölmesinin beklendiği dile getirilirken, iktidar partisinin bu yönde vereceği desteğin çok önemli olduğu vurgulandı.

AKP Grup Başkanvekili Bozdağ'da en yakın zamanda bu talepleri gündeme getirecekleri sözünü verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder