28 Şubat 2010 Pazar

Türk Gölge Oyununu Japon Sanatçılar Sahneledi

Türkiye ve Japonya ilişkilerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen "2010 Türkiye'de Japon Yılı" etkinlikleri kapsamında Bursa'da Japon oyuncuların sergilediği gölge oyunu sahnelendi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen gece öncesi düzenlenen kokteyle Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi'nin yanı sıra çok sayıda Türk ve Japon vatandaş katıldı. Tayyare Kültür Merkezi büyük salonda düzenlenen Japon Gölge oyunu, 'Prenses Kaguya'nın Hikâyesi' izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

2010 Türkiye'de Japon Yılı Şubat ayının son etkinliği olarak Kageboushi Tiyatro Topluluğu tarafından Bursa Tayyere Kültür Merkezi'nde geleneksel gölge oyunu sahnelendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Recep Demirhan, bu tür etkinliklerle iki ülke arasında köprü kurulabileceğini belirtti.

Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi da, Türkiye ve Japonya arasında sıkı ilişkiler kurmak istediklerini belirterek, bu anlamda iki ülke hükümetinin de desteği ile bunu gerçekleştireceklerini ifade etti.

Hayashi, Türk gölge oyunu başyapıtı olan Karagöz-Hacivat'ın Bursa merkezli olmasından dolayı sahnelenen Japon gölge oyununun da ayrı bir anlam taşıdığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Başkonsolos Hayashi'ye üzerinde İznik çinisi bulunan plaket ve Bursa'yı tanıtan bir kitap hediye edildi.

Plaket törenin ardından Japonya'nın en eski edebi eserlerinden 'Taketori Monogatari'den alınan ve Kage-e'yi tekniği ile sahnelenen "Prenses Kaguya'nın Hikâyesi" adlı gölge oyun izleyiciden tam not aldı. Görsel şovlarıyla izeyenleri büyüleyen oyun, kostüm ve ışık gösterisi ile de ilgi topladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder