11 Şubat 2010 Perşembe

TİYATROLARDA NELER VAR?


Shakespeare'in yazdığı, Kemal Aydoğan'ın yönettiği ''7'' adlı müzikal, 4 Şubattan itibaren 7 Şubat Pazar gününe kadar Oyun Atölyesi'nde sahnelenecek. Haluk Bilginer'in baş rolü oynadığı eserde, Evrim Alasya, Selen Öztürk, Zeynep Alkaya ve Tuğçe Karaoğlan rol alıyor. ''Bir şeyler'' üzerine kurgulanan oyunda, ergenlikle yaşlılık arasında insanın geçtiği birtakım ''durakların 7 perdelik ömrü'' ele alınıyor.

Neena Beber'in yazdığı, Tufan Karabulut'un yönettiği ''Kurgu'' adlı oyun, 7 Şubat Pazar günü Barış Manço Kültür Merkezi'nde gösterilecek. Tiyatro Fora'nın sahneye koyduğu eserde, Tufan Karabulut, Arda Kavaklıoğlu ve Yeşim Alıç oynuyor. Oyunda, çocukluk arkadaşının çöküşünü izleyen, hırslı bir sinemacının hikayesi anlatılıyor.

Murat Karasu'yun yönettiği ''Beyaz'' adlı eser, 5 Şubatta Fransız Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Başak Daşman ve Zeynep Utku'nun rol aldığı oyun, ölmekte olan annelerinin başında beklemek zorunda kalan iki kız kardeşin yaşadıklarını ele alıyor.

Kaan Erkam'ın yazdığı, yönettiği ve oynadığı ''Meyhanede'' adlı oyun, 6 Şubat Cumartesi gününden itibaren hafta boyunca Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi'nde izlenebilecek. 1899 yılının İstanbul'unda geçen oyunda, bir Ermeni meyhanesinde yaşanan bir sohbeti içeriyor. Ünlü modacı Neslihan Yargıcı'nın da rol aldığı eserde, Hasan Bayrak, Levent Tayman, Elçin Fakir, Kaan Erkam, Ararat Mor, Aris Bayraktaryan ve Sultan Çelik rol alıyor.

Susanne Schneider'in yazdığı, Savaş Mutlu'nun yönettiği ''Elveda Saray-Bosna'' adlı eser, 6 Şubatta Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Yeliz Alkan, Adilcan Demirel ve Erdem Topuz'un oynadığı eserde, düşman tarafından kuşatılmış Saraybosna'da yaşanan olaylar ele
alınıyor.

Selçuk Mert'in yazıp yönettiği ''Yap Boz'' adlı oyun, 11 Şubat Perşembe günü Kumbaracı 50'de sahnelenecek. Ulaş Adıyan, Onur Berk Arslanoğlu, Burcu Büyükakkaş, Onur Çakmak ve Ozan Erbak'ın rol aldığı oyunda, şiddetin toplum mekanizması ve toplumsal oyunlarla iç içe geçen noktaları anlatılıyor.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde ise 5 Şubatta ''Meyve Bahçesi Bizim Olacak'', ''Sokağa Çıkma Yasağı'' ve ''Tersine Dünya'' isimli oyunlar ile 7 Şubat Pazar günü ''Denizkızı ve Korsanlar'' adlı oyun izlenebilecek.

ŞEHİR TİYATROLARI'NDAN YENİ OYUN: ''BAKHALAR''
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Romanya Cluj Ulusal Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Mihai Maniutiu ile Romanyalı sahne-kostüm tasarımcısı Valentin Codoiu ve Romanyalı koreograf Vava Ştefanescu'nun birlikte çalıştığı ''Bakhalar'' adlı oyunu tiyatroseverlerle buluşturuyor.
Euripides'in yazdığı, Mihai Maniutiu'nun düzenleyip yönettiği oyunun prömiyeri, 5 Şubatta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Çevirisini Tarık Günersel'in, sahne-kostüm tasarımını Valentin Codoiu'nun, koreografisini Varvara Ştefanescu'nun, ışık tasarımını Murat Selçuk'un yaptığı oyunda, Jülide Kural, Şebnem Köstem, Aslı İçözü, Meriç Benlioğlu, Özge Borak Şakrak, Özge Kırış, Nergis Çorakçı, Seda Fettahoğlu, Esin Umulu, Çağlar Yiğitoğulları, Ali Mert Yavuzcan, Doğan Altınel, Mert Tanık, Okan Patırer, Nihat Alpteki, Cemal Ahhan Şener ve Özgürefe Özyeşilpınar rol alıyor.
Oyun, 14 Şubat Pazar gününe kadar izlenebilecek.

ÇOCUK TİYATROSU
Küçük tiyatroseverler ise hafta boyunca İçim Smartt ana sponsorluğunda, BKM organizasyonuyla düzenlenen dünyaca ünlü Face Team ekibinin Bugs Bunny ile ''Basket Show''unu, 6 ve 7 Şubat tarihlerinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda izleyebilecek. Tüm dünyada çocukların sevgilisi olan ünlü çizgi film kahramanı Bugs Bunny, İstanbul'a kendisi gibi çok ünlü arkadaşları ile geliyor.

Türk Telekom'un çocuklar için geliştirdiği ''TTÇocuk'' portalının sponsorluğuyla Türkiye'de bulunan Disney Live ''Mickey'nin Masal Dünyası'' adlı müzikal gösteri, hafta boyunca Haliç Kongre Merkezi'nde sergilenmeye devam ediyor. Mickey, Minnie, Donald ve Goofy'nin sunumuyla, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Sindirella, Güzel ve Çirkin masallarının canlandırıldığı gösteride, görkemli bir dekor, etkileyici koreografi, yaratıcı ışıklandırma ve muhteşem kostümler ön plana çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder