12 Şubat 2010 Cuma

Nejat Uygur'un İzmir Kültürpark'taki Büstü Tartışma Konusu Oldu


11.02.2010- Nejat Uygur'un İzmir Kültürpark'taki büstünün ücra bir köşeye atıldığı haberi tartışmalara yol açtı. Haberde, büstün kimsenin görmediği bir yere koyularak usta sanatçı Uygur'a saygısızlık edildiği öne sürülüyor. İZFAŞ yetkilileri ise bunu yalanlıyor.

Merhum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina döneminde Çamlık Senar Tiyatrosu'nun ismi, Çamlık Senar Nejat Uygur Tiyatrosu olarak değiştirilmişti. Önüne de Uygur'un bir büstü koyulmuştu. Bir gazetede yayımlanan, tiyatronun yıkılmasıyla birlikte büstün de ücra bir yere taşındığı haberi tartışmalara yol açtı. Haberde, büstün söküldükten sonra uzun bir süre depoda bekletildiği, Nejat Uygur'un telefon edip sorması üzerine yeni yerine taşındığı iddia ediliyor. İZFAŞ yetkilileri ise büstün ana hat üzerinde, görülebilir bir yerde olduğunu söylüyor. Celal Atik Spor Salonu ile fuar holleri arasında bulunduğunu ifade eden yetkililer, vatandaşların görebileceği bir yere yerleştirdiklerini belirtiyor.

Vatandaşlardan bazıları ise Kültürpark'ta Nejat Uygur büstü olduğunu dahi bilmezken bazıları da yol üzerinde dikkatlerini çekerse Uygur'a ait olduğunu anlayabildiklerini söyledi. Büstün bir meydanda dursa daha çok dikkat çekeceğini belirten Ayşin Özmaya, "Fuarda gezerken dikkatimizi çeken bir büst değil. Meydan gibi bir yerde dursa daha iyi olurdu." diye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder