28 Şubat 2010 Pazar

Kitap Kurtları, Bursa 8. Kitap Fuarı'nda Buluştu


Bursa 8. Kitap Fuarı, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde Kapılarını Kitapseverlere Açtı.

Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Bursa 8. Kitap Fuarı, 27 Şubat -7 Mart 2010 tarihleri arasında kitapseverlere açık olacak. İki salonda 216 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen Bursa 8. Kitap Fuarı'nda aynı zamanda söyleşi, panel, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri gibi 81 kültür etkinliği gerçekleştirilecek. Açılışa

başta kent merkezi olmak üzere komşu illerden de çok sayıda ziyaretçi kabul eden kitap fuarı, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Açılışta konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Kitap Fuarı'nın 8 yılda çok önemli bir gelişim kaydettiğini belirterek, "Fuarımız ilk günden bu yana her gün büyüyerek devam etti. Gururla söylüyorum, geçtiğimiz seneye göre yüzde 15 büyüme kaydetti fuarımız. Bursa Kitap Fuarı kurulduğu günden bu yana 8 yılda 1 milyon 300 bin kitapsever tarafından ziyaret edildi. Bu yıl ise 200 bin ziyaretçiyi hedefliyoruz." dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Kocatürk de 2000'li yıllardan sonra yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye'de kitap yayıncılığında önemli mesafe katedildiğini belirterek, kişi başına yaklaşık 7 kitap düştüğünü söyledi.

OKUR VE YAZAR BULUŞMALARI

Fuar kapsamında İnci Aral, Sunay Akın, Üstün Dökmen, Adnan Binyazar, Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli, Erdal Atabek, Sennur Sezer, Adnan Özyalçıner, Özcan Karabulut, Cemil Kavukçu, Canan Tan, Mine Soysal, Ercan Karakaş ve Şükran Soner gibi pek çok yazar, şair ve bilim insanı katılarak, 9 gün süresince imza günlerinde okurlarıyla buluşma fırsatı bulacak.

Kitap Fuarı kapsamında 7 Mart 2010 Pazar günü TÜYAP ve Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ortak etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayacak. Gün boyu panel, belgesel film gösterimi ve söyleşiyle devam edecek etkinlikler Sevgi Korosu'nun seslendireceği bir dinletiyle sona erecek.

FUAR'IN SERGİLERİ

Kitap fuarı bu sene birbirinden önemli sergilere de ev sahipliği yapacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen 'Bursa'yla Gurur Duyuyorum Projesi' kapsamında düzenlenen 'Bursa'dan Tarihe Yön Veren Olaylar Sergisi' fuar süresince ziyarete açık olacak. Bursalılara geçmişte sahip oldukları kurucu, girişimci ve öncü ruhunu tekrardan anımsatan sergide Bursa'dan Türkiye ve Dünya tarihine mal olmuş 36 sergi görseli bulunuyor.

Fuarda düzenlenen diğer sergi ise 2009 yılında Mehmet Dağ'ın renkli ve Engin Yavaş'ın siyah/beyaz çektikleri karelerinden oluşan 'Dalmak Özgürlüktür' fotoğraf sergisi. Uludağ Üniversitesi'nde ve Bursa'da bulunan engellilere yüzme ve donanımlı dalış eğitimi vermek, onların bu projeyle sosyal yaşamda ve sportif faaliyetlerde daha etkin olmalarını sağlamak amacıyla oluşturuldu. Proje, 1992 yılında kurulan Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu'nun yürüttüğü bir çalışma.

'Anadolu'da Yolculuk' fotoğraf sergisi ise Yolculuk dergisinin yaklaşık 6 yıldır adım adım kat ettiği köyleri, şehirleri, dağları, yaylaları ve buralarda sürüp giden birbirinden farklı, birbirinden renkli yaşamları, asırlardır devam eden gelenekleri, kaybolmaya yüz tutmuş zanaatları konu ediniyor. Fotoğraflar, izleyicileri Anadolu'nun zengin topraklarında bir yolculuğa çıkarıyor.

Bursa 8. Kitap Fuarı'nda yer alacak bir diğer sergi de 'Nilüfer'in Kadınları' fotoğraf sergisi.

Nilüfer Kent Konseyi Çalışma Grubu bünyesinde kurulan Vizör Grup tarafından çekilen kareler Nilüfer'de yaşayan kadınları konu ediniyor.

ÜÇ FUAR BİR ARADA

Bursa 8. Kitap Fuarı, 3 -7 Mart 2010 tarihleri arasında Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi desteği ile Bursa Eğitim Fuarı, Bursa 6. Yurtiçi - Yurtdışı Eğitim Fuarı ve Bursa Sağlık Hizmetleri Fuarı ile birlikte gerçekleştirilecek.

Girişin ücretsiz olduğu Bursa 8. Kitap Fuarı, 27 Şubat - 6 Mart 11.00 - 20.00, kapanış günü olan 7 Mart 2010 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder