16 Şubat 2010 Salı

İranlı Protestocunun Öldürülmesi Görüntüsüne Ödül


ABD'de İranlı bir protestocunun vurularak öldürülmesini videoya kaydeden ve internet yoluyla dünyanın bundan haberdar olmasını sağlayan kimliği belirsiz kişiler, gazetecilik alanında verilen George Polk ödülüne layık görüldü.

Long Island Üniversitesinin verdiği, ABD'nin en önemli gazetecilik ödüllerinden biri olarak görülen George Polk'un, bu yıl ilk kez anonim bir çalışmaya verildiği bildirildi.

2009 Polk ödüllerini diğer kazananlar, Taliban tarafından kaçırılması ve cezaevinde tutulmasını anlattığı 5 bölümlük dizinin yazarı New York Times muhabiri David Rohde ve New Yorker dergisi çalışanı David Grann oldu.

Yunanistan'da iç savaş haberi yaparken öldürülen CBS muhabiri George W. Polk onuruna verilen ödüllerin, 8 Nisanda Manhattan'da yapılacak törenle sahiplerini bulacağı belirtildi.

Ödüllerin vasisi John Darnton, öldürülen İranlı protestocunun videosunun milyonlarca insan tarafından izlendiğini ve "İran'daki direnişin simgesel bir tasviri" olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın tartışmalı cumhurbaşkanı seçimini kazanmasını protesto ederken öldürülen müzik öğrencisi Nida Ağa Sultan'ın ismi, ülkede muhalefetin sloganı olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder