15 Şubat 2010 Pazartesi

herşey yapılabilir bir beyaz kağıtla..


ünyaca ünlü "Hollywood" yazısının üzerine, bölgede lüks konutlar inşa etmeyi planlayan şirketi engellemek için "Save the Peak" (Dağı Kurtarın) yazısı geçirildi.

Los Angeles Belediyesi ve Trust For Public Land adlı kuruluş etrafında birleşen çevreci grup, bitişikteki tepeyi yapılaşmadan kurtarmak için para toplamaya çalışıyor. Trust For Public Land’in sözcüsü, yazının salıya kadar kalacağını bildirdi.

Grup, merkezi Chicago’da bulunan şirketten Cahuenga Tepesindeki yaklaşık 60 dönümlük araziyi satın almak için gerekli 12,5 milyon doların 7 milyon dolarını topladı.

Kalan parayı toplamak için 14 Nisana kadar süresi bulunan çevreci grup daha önce California bölgesinde 1 milyon hektarı aşkın bölgeyi yapılaşmadan kurtarmıştı.

Grubun topladığı 7 milyon doların 1 milyon dolarını ünlü Amerikalı kuyumcu Tiffany bağışladı.

Hollywodd yazısı ilk olarak 1923’te bölgedeki arazilerin satılması ve yapılaşmanın artmasını sağlamak amacıyla "Hollywoodland" şirketinin reklamı için yerleştirilmiş, zamanla bölgeyle özdeşleştikten sonra 1949’da Hollywood ticaret odası, son dört harfini kaldırarak 14 metre uzunluğundaki harflerin restorasyonunu yapmak üzere Los Angeles Belediyesiyle anlaşmıştı.

7. sanatın ve pop kültürünün ikonu haline gelen 9 harf bugün çok hassas bir alarm sistemiyle koruma altında bulunuyor ve düzenli restore ediliyor.

Britanyalı aktris Peg Entwistle 1932’de H harfinden kendini aşağı atarak intihar etmişti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder