25 Şubat 2010 Perşembe

Arkadaşı ile Tartışmanın Cezasını Kitap Okuyarak Çekiyor

Fethiye'nin Yanıklar Köyü'nde yaşayan Aliksan Çetin, iki yıl önce bir arkadaşı ile tartıştı. Tehdit olarak algılanan bir sözünden dolayı arkadaşı, Çetin hakkında mahkemeye suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık 2 yıl süren mahkeme sonunda, Fethiye 1. Sulh Ceza Mahkemesi Çetin'e 9 ay kamu hizmeti cezası verdi. Sağlık sorunları nedeniyle karara itiraz eden Aliksan Çetin'in şikayetini değerlendiren mahkeme, Çetin'in denetimli serbestlik hakkından faydalanmasına karar verdi. Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü de Çetin'in 9 aylık kamu hizmeti cezasını 5 ay kitap okuma cezasına çevirdi. Mahkeme heyeti Çetin'in her ay bir kitap okumasına karar verdi. Alınan karar doğrultusunda Aliksan Çetin, günlerini şimdi evinde ve bahçesinde kitap okuyarak geçiriyor. Her ay okuduğu kitabın özetini Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne anlatması gereken Çetin, ilk kitabı olan Gelibolu'yu bitirdi.

Kitap okumayı çok sevdiğini Ceza almadan önce de ayda birkaç kitap okuduğunu anlatan Aliksan Çetin, mahkemenin kararından son derece memnun. Uygulamayı bir Ceza olarak görmediğini ifade eden Çetin, kitap okumanın kendisi için mükafat olduğunu açıkladı. Tartıştığı arkadaşı ile daha sonra barıştığının da altını çizen şimdi kendisiyle muhabbetinin devam ettiğini açıkladı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün kitap konusunda bir mecburiyetinin olmadığını hangi kitabı okuyacağını kendisine sorduğunu söyleyen Aliksan Çetin, "Şu Çılgın Türkler, Gelibolu, Latife Hanım ve Küçük Şeyler adlı kitapları okuyorum. Bunların içinden sadece Gelibolu isimli kitabın özetini heyete sunacağım. Sadece ben değil herkesin kitap okumasını isterim. Umuyorum bu tür uygulamalar da toplumdaki kitap alışkanlığının kazanılmasına fayda sağlar." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder